Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Zelfmoordlijn

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd. 

Heb jij hulp nodig? Bel dan naar de zelfmoordlijn via 113 of 0800-0113 (gratis) of open een chat via de button rechts in het scherm. 

Zelfmoordlijn

Je hebt gezocht op "Zelfmoordlijn". Ben je op dit moment in levensgevaar? Bel dan nu 112.

Niet in levensgevaar maar wel acuut hulp nodig? Bel dan 113 of 0800-0113 (gratis) of chat (rode button rechts bovenaan). De zelfmoordlijn, of hulplijn, is 24/7 open. Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met onze deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. Verder vragen we geen persoonsgegevens van je. 

Zelfmoordlijn vrijwilliger

113 is altijd op zoek naar een extra zelfmoordlijn vrijwilliger. Als vaste vrijwilliger bij 113 ga je werken vanuit ons kantoor in Amsterdam. Samen met jouw directe collega’s (professionele hulpverleners, psychologen, stagiairs en andere vrijwilligers) ben je verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van onze hulplijn. Onze anonieme hulpvragers benaderen jou via de chat en telefoon. Je praat met hen over hun problemen en zorgen. Je staat naast de hulpvrager en onderzoekt samen zijn gevoel van wanhoop en radeloosheid. En hoe er weer meer ruimte en rust kan komen. In een gesprek met de hulpvrager ga je ontdekken wat er voor nodig is om de situatie veilig en leefbaar te maken. Meer weten over vrijwilliger worden

Bellen naar de zelfmoordlijn

Wil je bellen naar de zelfmoordlijn? Je kunt ons dag en nacht bellen op 113 of 0800-0113 (gratis). Je gesprek is anoniem en vertrouwelijk. De telefoon kan op sommige momenten druk bezet zijn, om deze reden proberen we per gesprek een maximum van een half uur aan te houden. Je betaalt alleen je normale belkosten. Typ je liever dan dat je belt? Of past chatten gewoon beter bij je? Neem dan contact met ons op via de chat door op de rode button rechts bovenin je scherm te klikken. Meld je anoniem aan en chat vertrouwelijk met een hulpverlener. De chat is 24/7 open. Op drukke momenten kan het zijn dat je even moet wachten voordat wij met je in gesprek kunnen gaan. 

Ben je op dit moment in levensgevaar? Bel dan nu naar 112.