E-learning

Je hebt iemand in je omgeving die aan zelfmoord denkt. Je wilt iets voor die ander betekenen. Dat kan.113 heeft een e-learning gemaakt die handvatten geeft om te leren omgaan met iemand die suïcidale gedachten heeft en hoe je zelfmoord bespreekbaar kunt maken.

E-learning

De e-learning is eenvoudig en laagdrempelig en geeft je antwoorden op vragen als: "Op welke signalen moet ik alert zijn? Hoe maak ik het onderwerp ‘zelfmoord’ bespreekbaar? En hoe en wanneer kan ik doorverwijzen, vanuit mijn rol als naaste?" Voor jou als naaste is het fijn dat je de e-learning in je eigen vertrouwde omgeving kunt doen. 

Duur

Ca. 30 minuten

Kosten

Aan de e-learning zijn geen kosten verbonden.

Do's & dont's in contact met iemand met suïcidale gedachten

In het onderstaande filmpje worden mythes over zelfmoord en do's en don'ts in het contact met iemand die suïcidale gedachten en gevoelens heeft, besproken. Voor iedereen die een sleutelrol kan spelen in de steun en verwijzing van mensen met suïcidale gedachten of gevoelens, kan dit filmpje een ondersteuning zijn in de communicatie met iemand die dergelijke gedachten of gevoelens heeft. Ook kan dit dienen als achtergrondinformatie bij de e-learning.