113 streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Onze ambitie is dat het aantal suïcides in Nederland radicaal wordt teruggedrongen. Om die reden helpt 113 Zelfmoordpreventie ook anderen te helpen.

113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Onze ambitie is dat het aantal suïcides in Nederland radicaal wordt teruggedrongen.

113 biedt laagdrempelig hulpaanbod met online en telefonische hulpverlening door professionals, vrijwilligers en stagiairs. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem gebruik van maken.

In gesprek met cliënten die suïcidale gedachten en gevoelens hebben, is het bieden van alleen een luisterend oor niet eenvoudig. Zeker niet voor hulpverleners. Want het confronteert hen direct met vragen, angsten en onzekerheden.

Aansluiten bij de wanhoop van dit moment. Terugblikken op hoe het zover is gekomen. En dan voorzichtig vooruitkijken… Deze drieslag van de CASE-methodiek wordt inmiddels overal in de ggz gebruikt bij het eerste contact met suïcidale patiënten.

Wat gebeurt er als een boulimia patiënte ook suïcidaal blijkt te zijn? GZ-Psychologe Marianne de Haas vertelt over het veiligheidsplan en waarin de huidige aanpak verschilt met hoe gezondheidscentrum Wantveld er voorheen mee omging.