Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Start of steun een actie als bedrijf/organisatie

We prijzen ons gelukkig met onze ‘helden’, de mensen, bedrijven en organisaties die acties voor ons opzetten. Hun acties helpen niet alleen het taboe doorbreken maar vergemakkelijken ook het voeren van gesprekken over het onderwerp zelfdoding. Daarnaast dragen al deze acties bij aan het groter worden van de maatschappelijke beweging die zo belangrijk is voor onze missie. Want ‘een land waarin niemand radeloos sterft door zelfmoord’ kunnen we alleen samen bereiken.

Wil je als bedrijf/organisatie een actie opzetten of een bestaande actie ondersteunen?

Dit kan eenvoudig via ons actieplatform. Dank alvast!

Waar gebruiken we de opbrengsten uit acties voor?

Opbrengsten uit acties, donaties, nalatenschappen en sponsorgelden van bedrijven komen ten gunste van het Fonds Suïcidepreventie, dat onderzoeksprojecten en innovaties op het gebied van suïcidepreventie mogelijk maakt die cruciaal zijn voor het dichterbij brengen van onze missie, maar niet vanuit onze basisfinanciering kunnen worden bekostigd. Dankzij alle mensen en partijen die ons ondersteunen, onze helden, kunnen we samen het verschil maken.

Maak kennis met een aantal van onze ‘helden'

Brandweerman Tim

Tim Brinkman is werkzaam bij het hoogtereddingsteam van de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam Europoort. In 2018 overleed zijn zus door zelfmoord en dat maakte een diepe indruk op hem. Hij deed met ‘zijn’ team van collega’s mee aan de Rotterdamse Marathon. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor 113 Zelfmoordpreventie. Deze in totaal 5 helden haalden met 42 kilometer in de benen in totaal een enorm bedrag van 13035 euro op.

Het festival Pitfest

Dit festival zette zich in om 113 te steunen. Het festival richt zich voornamelijk op metal en punkmuziek. “We love people. We love life. We love our visitors.  An we care!”. Een hele mooie reden om 113 te steunen. Tijdens het festival kon je doneren door middel van donatieboxen bij de kassa. Ook kon je via de ticketshop doneren door een speciale ticket te kopen en opende het festival een online donatiepagina voor 113. Een mooi voorbeeld van een origineel en tegelijk ook eenvoudige manier om geld op te halen voor suïcidepreventie.

Remko

Nadat Remko een zelfmoordpoging deed, besloot hij het roer om te gooien en er een succesverhaal van te maken. Hij fietste, om 113 onder de aandacht te brengen, 1200 kilometer door Italië. Een pittige tocht, maar aan motivatie ontbrak het Remko allerminst: “Zelfmoord en zelfmoordgedachten zijn nog altijd een taboe. Ik wil dat zelfmoord meer bespreekbaar wordt gemaakt, want alleen dan iemand gehoord worden.”  Met de actie haalde Remko in totaal 790 euro op voor 113

De Melkweg in Amsterdam

De Melkweg organiseerde een herdenkingsrave voor fans van Keith Flynt van The Prodigy. De frontman van de groep, Keith Flint overleed op 4 maart 2019 door zelfmoord. Het poppodium had een speciale band met Keith, het was de eerste plek waar de groep optrad in Nederland. Ook stond de groep precies tien jaar voor de dood van Keith in de Melkweg. Tijdens de rave werden livebeelden getoond en muziek van The Prodigy gedraaid. Alle opbrengsten van de avond gingen naar 113.

Camiel

Camiel roeide 113 kilometer voor 113. Camiel voelde zich na de zelfmoord van zijn broertje in 2017 enorm machteloos. Daarop besloot hij aandacht te vragen voor meer openheid over psychische gezondheid en zette hij zijn grootste talent in om dit te kunnen realiseren: roeien. Camiel deed mee aan een roeiwedstrijd van 100 kilometer, maar hij mocht er 113 kilometer van maken als verwijzing naar 113. In totaal haalde hij het indrukwekkende bedrag 14.260 euro op. Met dat geld kunnen we lespakketten maken voor basis- en middelbaar onderwijs. Hierdoor leren kinderen en jongeren al vroeg praten over geestelijke gezondheid en depressiviteit.

Wil jij ons steunen met een gift of actie?

Neem gerust contact op met onze fondsenwerver Christel Beentjes. Zij is bereikbaar via: 020-3113883

Christel