Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Samen Leren, Minder Suïcide

Iedere zelfdoding is er één te veel. Het is onze missie om met kennis uit onderzoek bij te dragen aan minder zelfdodingen. Met het platform Samen Leren, Minder Suïcide van 113 Zelfmoordpreventie brengen we de ervaringen van nabestaanden en professionals bij elkaar om van te leren. Denk aan hoe en op welke momenten we het best kunnen uitreiken naar mensen met suïcidaliteit. En welke beschermende maatregelen we kunnen nemen als maatschappij.

We starten met een onderzoek onder nabestaanden. Het platform wordt in de toekomst uitgebreid met de perspectieven van hulpverleners en andere professionals.

Draag bij met jouw ervaring

Ervaringen van nabestaanden

Door als nabestaande je ervaring te delen, draag je bij aan de preventie van zelfdoding in Nederland. Ieder verhaal telt. Klik op de button hieronder om meer te lezen over het onderzoek en hoe je kunt meedoen.

Samen Minder Suïcide

Samen Leren, Minder Suïcide is opgericht door 113 Zelfmoordpreventie en maakt deel uit van Samen Minder Suïcide. Een netwerk van partijen en organisaties die middenin de samenleving staan en gedreven zijn om samen, domein overschrijdend suïcidepreventie verder te brengen.