Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

VraagMaar online training suïcidepreventie

Een leerling in je klas. Een klant aan de balie. Een patiënt in je praktijk. Als je via je werk te maken krijgt met iemand die misschien aan suïcide denkt, wil je diegene graag helpen. Maar hoe breng je het onderwerp ter sprake? En wat kan je vervolgens doen? Dat ontdek je in onze gratis VraagMaar online training suïcidepreventie. Een training van een uur waarmee je meteen kan beginnen. En na afloop ontvang je een certificaat. 

Nu leren hoe je met iemand praat over zelfdoding? En hoe je diegene kan helpen? 

Meer mensen dan je denkt overwegen zelfdoding.

Bekijk de video

Zo maak jij het verschil

Iedereen kan helpen om zelfdoding te voorkomen. Hoe? Dat ontdek en oefen je in deze training. Je leert in 3 lessen:

  • hoe je signalen herkent bij mensen om je heen
  • hoe je vraagt of iemand aan zelfdoding denkt en hoe je het onderwerp met diegene bespreekt
  • hoe je de ander het beste wijst op mogelijkheden voor hulp

Dit kan je verwachten

De VraagMaar online training suïcidepreventie bestaat uit 3 korte lessen. In elke les krijg je praktische informatie in de vorm van tekst, animaties en video’s. Ook doe je oefeningen. Heb je alle 3 de lessen gedaan? Eventueel kan je dan 10 vragen beantwoorden om te kijken of alles helder was. Heb je minimaal 8 vragen goed, dan zit de cursus erop en krijg je een certificaat.

Zo begin je met de training

Met een geldig e-mailadres kan je direct van start. Kwestie van aanmelden met een zelfgekozen naam (de naam op je certificaat kan je later aanpassen), je e-mailadres invullen en een wachtwoord kiezen, en de training begint. Tussendoor even stoppen? Geen probleem; je kan later verder waar je gebleven was.

Verder leren? Doe dan de gatekeepertraining

De VraagMaar online training suïcidepreventie helpt je op weg als je je zorgen maakt om iemand uit je omgeving. Wil je verder de diepte in, kijk dan eens naar de suïcidepreventietraining gatekeeper. Nuttig als je bijvoorbeeld in je werk te maken krijgt met mensen die aan zelfdoding denken.

Lees meer over de gatekeepertraining