Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Help mee tijdens de Wereld Suïcide Preventie Week 2024

Om suïcidepreventie op de kaart te zetten, worden tijdens de WSPW in het hele land activiteiten georganiseerd door ons en onze partners. Maar ook jij kunt helpen. Zo kun je een training volgen om te leren hoe je het gesprek aangaat en zijn er de hele week webinars over suïcidepreventie. Deze pagina wordt richting de Wereld Suïcide Preventie Week steeds meer gevuld met onder ander een activiteitenoverzicht, meer informatie over de webinarserie van 113 en de campagne van dit jaar. 

Wat kun je doen?


• Vraag jouw gele lintje aan en draag het tijdens de Wereld Suïcide Preventie Week.

• Maak van een bankje in je buurt of bij je werk een 1K Z1E J3-bankje. Een plaquette vraag je hier gratis aan.

• Praten helpt. Maar hoe voer je een gesprek met iemand die (mogelijk) aan zelfdoding denkt? Met de online training voel je je binnen een uur een stuk zelfverzekerder om het gesprek te voeren. Daarmee laat je merken dat je iemand echt ziet en help je om het taboe op zelfdoding te doorbreken.

• Ben je een vroege vogel? Wandel dan mee met Walk into the light. Een symbolische wandeltocht waarbij je gezamenlijk vertrekt in de duisternis en loopt tot het licht wordt.

• Liever kennis opdoen vanachter je computerscherm? Kijk dan mee met een of meer webinars van de 113 webinarserie.

• Wil je helpen door een actie te starten? Kijk dan op de pagina actie.113.nl.

• Wil je een donatie doen voor suïcidepreventie? Dat kan via deze link.

Meer informatie over de WSPW of gewoon even sparren? Mail naar [email protected]

Vraag de informatie en toolkit aan

Voor de Wereld Suïcide Preventie Week ontwikkelen we een overkoepelend thema. Vanaf 2023 werken we met het thema ‘Suïcide raakt ons allemaal’ en de activatie #ikhelpmee. Waar vorig jaar de focus lag op het delen van verhalen, roepen we dit jaar mensen op zelf aan de slag te gaan en zich te laten trainen. We ontwikkelen materialen en middelen die ingezet kunnen worden om zelf activiteiten te organiseren onder dit thema. Vraag de toolkit ook aan!

Meld je activiteit vast aan

Wil je meer zichtbaarheid voor je activiteit of ervoor zorgen dat mensen hem kunnen vinden? Meld je activiteit dan aan voor ons activiteitenoverzicht. De activiteiten worden op deze pagina aangevuld en weergegeven op de website www.samenmindersuicide.nl.