Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Onderzoek onder nabestaanden van zelfdoding

Onderzoek onder nabestaanden van zelfdoding

113 Zelfmoordpreventie is een landelijk onderzoek gestart naar zelfdoding. Dat doen we met behulp van een onderzoeksmethode genaamd psychologische autopsie. Dit houdt in dat we nabestaanden die iemand zijn verloren door zelfdoding interviewen, om te leren van hun verhaal. We geloven dat de verhalen van nabestaanden ons kunnen helpen om preventie van zelfdoding te verbeteren.

Belangrijk onderzoek om zelfdoding te voorkomen

De onderzoekers zijn op zoek naar nabestaanden die een dierbare hebben verloren door zelfdoding tussen januari 2019 en nu. Het is van groot belang om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden, voorafgaande gebeurtenissen en persoonlijke risicofactoren die tot de zelfdoding hebben geleid. Met deze kennis kunnen we de preventie van zelfdoding verbeteren. Naast de fysieke maatregelen wordt zelfdoding ook voorkomen door opleiding, betere samenwerking en bijvoorbeeld publiekscampagnes.

Deelname onderzoek

Deelnemen aan dit onderzoek houdt in dat wij een eenmalig interview bij jou zullen afnemen. Het interview zal plaatsvinden tussen mei 2021 en maart 2022 op een dag en tijdstip waarop het jou het beste schikt. Het interview duurt ongeveer twee uur, en nemen we dit het liefst in persoon bij je af. 

Aanmelden of contact

Ben jij een nabestaande en wil je meewerken, lees dan verder op deze pagina om te zien of jij kunt deelnemen aan het onderzoek.