Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
World Suicide Prevention Day 2022  | 113 Zelfmoordpreventie

Vandaag is het World Suicide Prevention Day 2022

Vandaag is het World Suicide Prevention Day. Een dag om met elkaar stil te staan bij iedereen die te maken heeft (gehad) met zelfdoding. Een dag om andere mensen bewust te maken van deze problematiek en om met elkaar in gesprek te gaan. Een dag om elkaar écht te zien. Vanuit 113 Zelfmoordpreventie zijn er al verschillende activiteiten geweest vanaf afgelopen maandag. Je vindt hier alles wat we doen rondom en hebben gedaan WSPD. Vandaag is de dag van het gele lintje.

Om het onderwerp in Nederland in de schijnwerpers te zetten en het taboe te doorbreken zijn de gele lintjes in het leven geroepen. Ze zijn geel, want dat is de internationale kleur voor hoop. Koningin Maxima gaf daarin vanmorgen vroeg het voorbeeld door een foto met het gele lintje op de social media van het Koninklijk huis te delen. We hopen dat velen haar voorbeeld vandaag zullen volgen. Ook kan je via Instagram een foto delen met het 1KZ1EJ3 filter.

 

 

Denk je aan zelfdoding? Wij zijn er voor je. Praten helpt. Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl