Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Het gebruik van het woord zelfmoord uitgelegd - 113 Zelfmoordpreventie

Waarom 113 Zelfmoordpreventie het woord zelfmoord niet in de ban doet

Zelfmoord, zelfdoding of suïcide, het zijn allemaal synoniemen die mensen gebruiken voor een verschrikkelijk naar einde aan iemands leven. Het is heel goed te begrijpen dat veel nabestaanden het woord zelfmoord nóg pijnlijker vinden dan het woord zelfdoding of suïcide. Moord heeft een keiharde klank en wijst op een wandaad, een misdaad wellicht.

Zelfmoord, onderwerp van discussie

113 heeft ervaren dat het woord zelfmoord continu onderwerp van discussie is. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Ons doel is het bereiken van mensen met suïcidale gedachten om hen hulp te kunnen bieden. Zij zoeken op internet met de zoekterm zelfmoord. Om bij hen aan te sluiten, doen wij het woord niet in de ban.

Begrip

113 heeft begrip voor de mensen die moeite hebben met het woord zelfmoord. Met hen hebben we het daarom over zelfdoding of suïcide. Want het woord zelfmoord is een keihard woord voor een keihard feit. Om onze doelgroep te bereiken, zijn we genoodzaakt om het woord wel te gebruiken. Want elk leven telt. We hopen op begrip voor onze keuze, zoals wij begrijpen dat het gebruik van zelfmoord als pijnlijk wordt ervaren. Wil je meer lezen over ons standpunt over het woord zelfmoord? Bekijk dan onze FAQs.