Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

BackUp app

Als je weleens zelfmoordgedachten hebt, kan het een veilig gevoel geven als je iets hebt om op terug te vallen. Iets dat je houvast geeft tijdens een crisissituatie. Precies daarvoor is er de BackUp app. Hierin zitten allerlei hulpmiddelen die jou kunnen helpen als je dat nodig hebt. De inhoud van de app kan je ook delen en bespreken met mensen die je vertrouwt.  

Wat kan je met de BackUp app?  

BackUps verzamelen 

Iemand met wie je contact kan opnemen als het niet goed met je gaat, dat is een BackUp. Denk aan een vriend, familielid of hulpverlener. Dit soort contactpersonen kan je vastleggen in de app. En je kan alvast een nood-sms schrijven, die je kan versturen op een moeilijk moment. 

BackUp kaarten verzamelen 

Zijn er activiteiten die je rustiger maken op moeilijke momenten? Die kan je verzamelen op BackUp kaarten. Handige reminders, die je helpen om weer controle te krijgen over je gedachten als je dat nodig hebt. 

BackUp Box maken 

Wat geeft jou een positief gevoel? Je BackUp Box kan je vullen met fijne muziek, foto’s van mooie momenten, inspirerende quotes of leuke vooruitzichten. Zo heb je een overzicht van dingen die je hoop en inspiratie geven.  

Veiligheidsplan toevoegen 

Ook voor je persoonlijke veiligheidsplan is plaats in de app. Dit plan helpt je in 6 stappen door een crisis heen. Vind je het moeilijk om het plan in te vullen? Dan kan je hulp vragen aan een van je BackUps, of met ons. 

Hoe werkt de BackUp app? 

Deze video maakt je wegwijs in de app. 

Belangrijke informatie over de BackUp app 

De app is geen vervanging van professionele hulpverlening. Denk je aan zelfmoord, dan raden we je echt aan om hulp te zoeken. Dat kan via je huisarts en natuurlijk via ons. Bel of chat meteen met onze hulplijn, of meld je aan voor online therapie of online coaching

Je kan de app zelfstandig gebruiken. Wil je hem liever samen invullen met een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener? Verwijs diegene dan door naar deze pagina. 

Privacybeleid

Bekijk voor het privacybeleid van de app onze pagina Privacy en Anonimiteit of de Voorwaarden.