Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je.

Je kunt met ons geheel anoniem bellen en chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Hulp bij schulden

Ben je je baan verloren of arbeidsongeschikt geraakt? Of heb je andere problemen waardoor je niet meer rondkomt? Heb je hulp bij schulden nodig en zie je het daarom niet meer zitten? Vraag dan om hulp. Je bent niet de enige met financiële problemen.

Loop je door deze problemen rond met suïcidale gedachten? Praat erover met 113. Dat kan anoniem en vertrouwelijk. Praten werkt.

Schuldhulpverlening

Je zoekt naar hulp bij schulden. Minnelijke schuldsanering is een andere term voor schuldhulpverlening. Wat houdt dit in? Je gaat een traject in waarin je geholpen wordt bij het aflossen van je financiële schulden, ook wel saneren genoemd. De schuldeisers moeten wel vrijwillig hun medewerking aan dit traject verlenen. Jij moet als schuldenaar aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een schuldregeling. Zo mag je geen schulden meer maken, moet je jouw vaste lasten op tijd betalen en moet je het maximaal mogelijke bedrag inzetten voor de aflossing van jouw schulden. Vraag je schuldhulpverlening aan dan wordt dit geregistreerd bij het BKR.

Hulp bij schulden

Iedereen kan financiële problemen krijgen. De economische crisis heeft gezorgd voor werkeloosheid. Maar je kunt ook arbeidsongeschikt raken of te veel geld uitgeven door je verslaving. Zoek zo snel mogelijk hulp bij schulden. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer en raak je door je geldproblemen geïsoleerd. Budgetcoaches zijn er niet voor niets en zijn erin gespecialiseerd om bij financiële problemen orde op zaken te stellen.

Hulp bij schuld

Het is niet makkelijk om iemand te vertellen dat je schulden hebt. Toch is het heel belangrijk. Waardoor heb je schulden? Door een situatie waarin je terecht bent gekomen, of bepaalde gedragingen zoals meer uitgeven dan dat er binnenkomt terwijl dat eigenlijk niet nodig is? Vraag om hulp,  anders kun je in een vicieuze cirkel terechtkomen.

Zie je het door je financiële problemen niet meer zitten en denk je er echt over om er een eind aan te maken? Praat er dan over met je huisarts en laat je doorverwijzen. Is die drempel je te hoog? Neem dan contact op met de hulplijn van 113. Dit kan dag en nacht, anoniem en vertrouwelijk. Via 113 of 0800-0113 (gratis) of de chat. Help jezelf door hulp te vragen.