Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Luisterlijn

Denk je aan zelfdoding en heb je dringend iemand nodig die naar je wil luisteren? Bel dan naar 113 of 0800-0113 (gratis). Onze luisterlijn is dag en nacht open. Bij gedachten aan suïcide is het van het grootste belang dat er iemand naar je luistert. Dat doen wij bij 113, zodat je geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen. Je kunt ook chatten met onze luisterlijn. 

Aarzel je of je hulp nodig hebt? Doe een zelftest en krijg direct advies op je scherm.

Luisterlijn als hulplijn

De luisterlijn van 113 functioneert als hulplijn voor mensen als jij die met suïcidegedachten rondlopen. Misschien zit je nu midden in een crisis en gaan je gedachten aan zelfmoord heel ver. Deel deze gedachten met een van onze medewerkers van de luisterlijn. Je hoeft niet in je eentje te blijven malen en denken aan zelfdoding. Bel ons en wij luisteren persoonlijk en anoniem naar je verhaal. Dat is 24 uur per dag mogelijk. Ben je erg somber, depressief of misschien wel angstig met suïcidale gedachten? Neem dan nu direct contact op via 0800-0113 of de chat. Bij 113 sta jij er niet alleen voor.

Praten lucht op

Het nemen van de eerste stap om te bellen naar 113 of 0800-0113 (gratis) is al een goede stap. Het praten over je negatieve gedachten lucht echt op. Je weet dat er iemand luistert naar je verhaal en je gedachten zijn dan wat minder zwaar. Je hoeft het allemaal niet in je eentje te doen, want er is hulp beschikbaar. Wil je weten of je echt hulp nodig hebt om de gedachten aan zelfdoding uit je hoofd te krijgen? Doe dan de online zelftest die eenvoudig is in te vullen en waarbij direct advies beschikbaar is.

Online therapie volgen of de zelfhulpcursus

Als blijkt dat het vertellen van je verhaal aan onze luisterlijn niet afdoende is geweest, is er hulp nabij. Het is namelijk mogelijk om online therapie of coaching te volgen. Je hebt een aantal gesprekken met een vaste behandelaar. Dat kan via de telefoon. Wil je dat liever via de chat of e-mail doen dan is dat eveneens een optie.

Je kunt ook zelf aan de slag met onze zelfhulpcursus Leven onder controle. Deze helpt je beter om te gaan met je gedachten aan zelfdoding.