Luisterlijn

Denk je aan zelfdoding en heb je dringend iemand nodig die naar je wil luisteren? Bel dan naar 113 of 0800-0113 (gratis). Onze betrouwbare en deskundige medewerkers hebben voor jou een luisterend oor. Op ieder moment van de dag en dus ook in de nacht is de luisterlijn via chat en telefoon open. Bij gedachten aan suïcide is het van het grootste belang dat er iemand naar je luistert. Dat doen wij bij 113, zodat je geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen. Bel of chat met ons en vertel in vertrouwen en anoniem je verhaal via de luisterlijn. 

Je kunt ook een zelftest doen om te kijken wat voor hulp het beste is voor je is. Je krijgt direct advies op je scherm.

Luisterlijn als hulplijn

De luisterlijn van 113 functioneert als hulplijn voor mensen als jij die met suïcidegedachten rondlopen. Misschien zit je nu midden in een crisis en gaan je gedachten aan zelfmoord heel ver. Deel deze gedachten met een van onze medewerkers van de luisterlijn. Je hoeft niet in je eentje te blijven malen en denken aan zelfdoding. Bel ons en wij luisteren persoonlijk en anoniem naar je verhaal. Dat is 24 uur per dag mogelijk. Ben je erg somber, depressief of misschien wel angstig met suïcidale gedachten? Neem dan nu direct telefonisch contact op. Bij 113 sta jij er niet alleen voor.

Praten lucht op

Het nemen van de eerste stap om te bellen naar 113 of 0800-0113 (gratis) is al een goede stap. Het praten over je negatieve gedachten lucht echt op. Je weet dat er iemand luistert naar je verhaal en je gedachten zijn dan wat minder zwaar. Je hoeft het allemaal niet in je eentje te doen, want er is hulp beschikbaar. Wil je weten of je echt hulp nodig hebt om de gedachten aan zelfdoding uit je hoofd te krijgen? Doe dan de online zelftest die eenvoudig is in te vullen en waarbij direct advies beschikbaar is.

Online therapie volgen of de zelfhulpcursus

Als blijkt dat het vertellen van je verhaal aan onze luisterlijn niet afdoende is geweest, is er hulp nabij. Het is namelijk mogelijk om online therapie te volgen. De kortdurende online therapie is telefonisch beschikbaar. Wil je dat liever via de chat doen dan is dat eveneens een optie of zelfs per mail. De luisterlijn biedt overigens ook de gelegenheid om jou via de chat een luisterend oor te bieden.

Je kunt ook zelf aan de slag met onze zelfhulpcursus Leven onder controle. Deze helpt je beter om te gaan met je gedachten aan zelfdoding.