Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Mijn man is depressief

Je zoekt op "mijn man is depressief". Grote kans dat je je veel zorgen maakt om je man. Misschien vermoed je alleen nog dat hij depressief is. Misschien weet je dit al zeker. Hoe dan ook, omgaan met een depressieve man kan erg moeilijk zijn voor een partner. 

Het kan ook zijn dat je je zelfs zorgen maakt of je man suïcidale gedachten en gevoelens heeft. En dat je niet goed weet hoe je daar mee om kunt gaan. Het is in ieder geval belangrijk dat je erover praat met je man. En dat je hem helpt hulp te zoeken. Als je over je zorgen wilt praten, dan kan dat. Wij zijn 24/7 open. Je kunt (anoniem) met ons bellen of chatten.

Mijn man is depressief

Denk je weleens 'mijn man is depressief'? Dan kan dat erg moeilijk voor je zijn. Je kan hier zelf ook veel last van hebben omdat je soms niet goed meer weet wat je moet doen. Voor je man is het ook erg moeilijk. Is hij vaak somber, afgevlakt en heeft ze verminderde eetlust? Dan kan het zomaar zo zijn dat je man inderdaad depressief is. Je kunt via de bovenstaande buttons een depressietest doen, zo kun je erachter komen wat depressief zijn eigenlijk inhoudt en krijg je advies over eventuele vervolgstappen. 

Help mijn man is depressief

De kenmerken van een depressie zijn:

  1. Je voelt je somber
  2. Je beleeft geen plezier aan dingen waar je eerder wel plezier aan beleefde en je hebt geen zin om dingen te ondernemen
  3. Je eet weinig of juist veel, en valt daardoor af of komt juist aan
  4. Je slaapt veel of juist weinig
  5. Je bent rusteloos of juist niet in beweging te krijgen
  6. Je bent moe, en hebt geen energie
  7. je hebt concentratieproblemen en bent besluiteloos
  8. Je voelt je schuldig of waardeloos
  9. Je hebt zelfmoordgedachten of denkt veelvuldig aan de dood

Mijn man is depressief en wil scheiden

Wil je man plotseling scheiden en heb je het vermoeden dat dat komt door de depressie? Dat kan. Rusteloosheid komt vaak samen met een depressie.  Depressiviteit gaat vaak samen met andere klachten, zoals angst en problematisch alcoholgebruik. Ook komt de gedachte aan zelfmoord regelmatig voor bij mensen met een depressie, het is dan ook een van de symptomen. Niet iedereen met een depressie is suïcidaal, en vice versa. Maar de gevoelens van wanhoop, machteloosheid en uitzichtloosheid die vaak gepaard  gaan met de depressie kunnen ertoe lijden dat  zelfmoord een oplossing lijkt. Heb je iemand in je omgeving waarover je je zorgen maakt? Download dan de zelfmoordpreventiewijzer. Kamp je zelf met gedachten aan zelfmoord? Neem dan contact op met ons, via de hulplijn of met een van onze psychologen.

Mijn man is depressief en wil geen hulp

Wil je man geen hulp? Dan is dat voor jullie beide erg lastig. Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf naar de huisarts te gaan en om advies te vragen. Zorg er in ieder geval voor dat je goed voor jezelf blijft zorgen.