Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Schulden na faillissement

Schulden na faillissement kan een enorme druk en veel zorgen veroorzaken. Je bent niet alleen je bedrijf kwijt; je moet ook nog eens een hoop schulden afbetalen. En je weet misschien niet hoe. Schulden na een faillissement kan leiden tot een hoop stress. Misschien is het wel zo erg dat je gaat denken dat de dood de enige uitweg nog is. Weet dan dat er veel mensen zijn die wel eens denken aan zelfdoding en dat hulp zoeken en hierover praten er praktisch altijd toe leidt dat dat weer verdwijnt.

Het is belangrijk dat je praat over gedachten aan zelfdoding. Praat met je huisarts of met iemand in je omgeving. Je kunt ook (anoniem) bellen naar 0800-0113 of chatten met de hulplijn van 113. Deze is 24/7 open. 

Schulden na faillissement

Als je schulden na faillissement hebt, dan kan je niet meer zelfstandig beslissen over je eigen geld of bezittingen. Door de rechter wordt een curator benoemd, die dat beslissingsrecht overneemt. De curator probeert met jouw inkomsten en de verkoop van je bezittingen jouw schulden af te lossen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Wat te doen bij schulden na faillissement?

Als je failliet bent gegaan en schulden hebt, geeft dit vaak zorgen en stress. Bespreek dit met een partner, vriend(in), iemand in je omgeving die je vertrouwt. Het is zwaar om hier alleen mee rond te blijven lopen. Door je zorgen te uiten worden dingen soms helderder. Een ander kan met je meedenken wat je het beste kunt doen aan je schulden. Zoek een instantie die je kan helpen om je schulden na het faillissement af te lossen. Kijk ook eens bij deze informatie van het Juridisch Loket.

Schulden na faillissement en gedachten aan zelfdoding

Ben je door je schulden na een faillissement zo wanhopig geworden dat je niet meer weet hoe nu verder? Spelen er wel eens gedachten aan zelfdoding door je hoofd, omdat je geen andere uitweg meer ziet? Weet dan dat hulp zoeken en erover praten kan opluchten en je kan helpen. Bespreek je gedachten aan de dood met iemand die je vertrouwt. Dat kan een bekende of familielid zijn, maar je kunt ook naar je huisarts. Deze kan je helpen met het vinden van de juiste hulp.

Praat je liever anoniem met iemand? De hulplijn van 113 is 24/7 open. Je kunt chatten of bellen naar 0800-0113 en vrijuit praten over je gedachten aan zelfdoding.

Als je liever wat langer met iemand doorpraat over je gedachten aan zelfdoding, dan kan je je ook aanmelden voor onze online therapie of online coaching. Je krijgt dan een vaste hulpverlener.