Transgender

Transgenders doen 5 tot 10 maal zo vaak een zelfmoordpoging en denken 7 maal vaker aan suïcide in vergelijking met niet-transgenders. Heb jij gedachten aan zelfmoord en heb je hulp nodig? Bij ons ben je welkom. 

Een depressie, wat nu?

Als transgender kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Naast jezelf accepteren zoals je bent, is er de coming out en sta je voor de keus om al dan niet een geslachtsoperatie te ondergaan. Los van deze kwesties krijg je mogelijk ook te maken met agressie van buitenaf. Hierdoor kun je in een depressie raken. Doe een van onze zelftesten als je last hebt van angst of een depressie of zelfmoordgedachten. Ga hulp niet uit de weg. Je hoeft deze periode zware periode niet alleen door te komen.

Ik kan niet meer

Worstel je dusdanig met je gevoelens over je genderidentiteit en depressie dat je denkt: ‘Ik kan niet meer’, zorg dan voor professionele hulp. 41,5% van de transgenders geeft aan dat hun zelfmoordgedachten gelinkt zijn aan hun geaardheid. Je bent dus niet de enige wiens geaardheid heftige gevoelens opwekt. Zoek met die wetenschap professionele ondersteuning en praat erover. Praten lucht op.

113 bij zelfmoordneigingen

Bel 113 bij zelfmoordneigingen. Je kunt bij ons anoniem terecht voor hulp via de hulplijn. Deze is 24/7 open. Niet alleen telefonisch, maar ook via de chat. Daarnaast bieden wij kortdurende therapie of een zelfhulpcursus. Je kunt je ervoor aanmelden via onze website. Blijf niet alleen tobben met je gevoelens. Neem contact op met ons of een andere organisatie waarin je vertrouwen hebt.

Vragen over je transgender gevoelens?

Ben je er nog niet helemaal uit of je je meer een meisje voelt, of meer een jongen? Of ben je op zoek naar informatie over hoe je hier mee om kunt gaan? Bekijk dan de website Iedereen is anders.