Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Hulplijn

Is er iemand in levensgevaar? Bel meteen 112. 

Geen levensgevaar, maar wel hulp nodig? Bel 113 (normaal tarief) of 0800-0113 (gratis) of start een chatgesprek.

Maak jij je zorgen dat iemand in je omgeving eraan denkt om uit het leven te stappen? En wil je weten hoe je hier het beste mee omgaat? We wisselen graag met je van gedachten. Onze hulpverleners bereik je dag en nacht via de hulplijn of de chat. Goed om te weten: al je gesprekken zijn anoniem en vertrouwelijk.  

113 bellen 

Ons bellen kan dag en nacht. Tegen normale belkosten op 113. En gratis op 0800-0113. Je gesprek is anoniem en vertrouwelijk, dus je kan ons alles vertellen. Op drukke momenten houden we de duur van de gesprekken wel beperkt. 

113 chatten 

Liever even chatten? Geen probleem. Meld je anoniem aan en chat vertrouwelijk met een hulpverlener van 113. Dit kan dag en nacht. Op drukke momenten kan het zijn dat je even moet wachten voordat we met je in gesprek kunnen gaan. 

Bereikbaarheid ’s nachts 

Onze hulplijnen en chat zijn elke nacht geopend. We werken dan met minder mensen, dus houden we gesprekken korter en kan het zijn dat je even moet wachten.  

Need help? 

Are you worried that someone you know considers committing suicide? 113 offers assistance in Dutch, but most of our people can help you in English as well.  

  • If you’re in the Netherlands, call our crisis telephone number: 113 or 0800-0113 
  • If you’re abroad, you can chat with us via the button at the top of this page 

For international help and information, you can also visit these websites: