Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Supranet Commmunity Toolbox

De Supranet Community Toolbox van 113 Zelfmoordpreventie helpt je om op een effectieve manier te werken aan zelfmoordpreventie in jouw focusgebied of regio, zonder dat je het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Toolbox

Per pijler van het EAAD-model vind je hier tools, inspiratie en tips. Daarnaast vind je onder 'Aan de slag' informatie en tools die je helpen met de start van jouw Supranet Community. Tot slot lees je onder 'Toegang tot dodelijke middelen' over deze meest effectieve maatregel om zelfmoord te voorkomen en over interventies om dit in jouw regio kunt oppakken.

Hoe zit het EAAD-model in elkaar?

Publiekscampagne

Gatekeepers

Risicogroepen

Samenwerking in de keten

Toegang tot dodelijke middelen

Het beperken van de toegang tot dodelijke middelen is één van meest effectieve preventiemaatregelen om zelfmoord te voorkomen. Het is daarom een cruciale stap in elke suïcidepreventie aanpak.

Aan de slag

Om een krachtige en doeltreffende Supranet Community op te bouwen, is het zaak om met een aantal dingen rekening te houden.

Voorbeeld van een supranet community: IJsselland

Waarom praten over zelfmoordgedachten zo belangrijk is. En hoe je dat als regio voor elkaar krijgt. Hoe pak je het aan? Welke partners heb je nodig?