Staatssecretaris Blokhuis ontvangt petitie over zelfmoordpreventie in zorgopleidingen

09 oktober 2019
Foto overhandiging

Op 8 oktober ontving staatssecretaris Blokhuis de petitie 'Suïcides voorkomen met opleiding van artsen en hulpverleners'. 113 Zelfmoordpreventie steunt deze petitie, omdat het van levensbelang is dat artsen en andere hulpverleners al vroeg leren omgaan met mensen met zelfmoordgedachten. De petitie pleit voor het opnemen van vaardigheden in de opleidingseisen. Initiatiefnemers Ad Kerkhof, oud-hoogleraar suïcidepreventie en Ida Bontius van de Ivonne van de Venstichting boden de petitie aan.

De petitie is ondertussen meer dan 8500 keer ondertekend. Staatssecretaris Blokhuis riep bij de ontvangst opleiders op, om aan de slag te gaan met zelfmoordpreventie. Zij moeten de 'vaardigheden leren om het moeilijk gesprek over suïcidaliteit goed te kunnen voeren'. 

Hulpverleners die ondersteuning of informatie nodig hebben over het omgaan met zelfdodingsgedachten van hun cliënten, kunnen terecht bij de Collegiale overleglijn van 113Zelfmoordpreventie op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur via 020 311 3888. Meer weten over behandelen van suïcidaliteit? Klik hier.