Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken
Walk into the light: loop 6 september mee naar het licht

Walk into the light op Maandag 6 september: loop jij mee?

Vrijdag 10 september is het World Suicide Prevention Day (WSPD2021). De week van 6 tot en met 10 september staat daarom in het teken van suïcidepreventie. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Op 6 september start Stichting 113 Zelfmoordpreventie de week met een roadtrip waarbij zo’n 15 projecten en organisaties door heel Nederland worden bezocht. Op maandag 6 september gaat de roadtrip van start met de wandeling ‘Walk into the light’ door de duinen van Katwijk.

Loop jij 6 september mee?

Ben jij iemand die soms het leven niet meer ziet zitten? Wil jij je dierbare die het zwaar heeft helpen? Of heb je iemand verloren en zoek je lotgenotencontact als nabestaande? Kom dan naar de wandeling en loop met ons mee van het donker naar het licht...

Het evenement vindt plaats in Katwijk aan Zee en wordt georganiseerd door het Suïcide Preventie Centrum en GGZ Rivierduinen. Er wordt gestart met een wandeling van ongeveer 3,6 km. Na de wandeling beleven we samen de zonsopgang met een gezamenlijk ontbijt. Daarna wordt er kort stilgestaan bij hen die ons ontvallen zijn door suïcide, bij naasten van suïcidaliteit en bij hen die nu te maken hebben met suïcidale gedachten. Samen de weg inslaan van het licht, vanuit het donker. We kunnen alleen wat doen aan suïcidaliteit als we het samen doen.

Walk into the light

Datum: 6 september 2021
Tijd: 6.00 uur verzamelen op parkeerplaats de Noordduinen, Katwijk
Start wandeling: 6.15 uur
Route: 3,6 km
Looptijd: 30-40 minuten
Kosten: 5,- euro inclusief ontbijt
Aanmelden via Suïcide Preventie Centrum

https://suicidepreventiecongres.nl/


Meer weten over de Roadtrip Suïcidepreventie?

Tijdens de Roadtrip Suicidepreventie belichten we initiatieven en professionals die ‘hands-on’ bijdragen aan suïcidepreventie. Het thema van de roadtrip is: ‘Suïcidepreventie doen we samen’. Op 113.nl/roadtrip kan je alle informatie vinden over de roadtrip en initiatieven die worden bezocht.

Wereld Suïcide Preventie Dag

Op vrijdag 10 september is het Wereld suïcide Preventie Dag. Op die dag vindt het congres suïcidepreventie plaats voor professionals. Dit jaar heeft het (online) congres de titel: ‘Wanhoop en hoop; hand in hand’. Het (online) congres gaat over samenwerking tussen cliënten, professionals, naasten en ervaringsdeskundigen.

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie is één van de pijlers van het landelijk preventiebeleid op het gebied van suïcide. De dagvoorzitters zijn Derek de Beurs en Maarten Dallinga. Live aanwezig tijdens het congres is Merlijn Kamerling. Je leest meer informatie op de website over het congres.