Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Geen uitweg meer zien

De gordijnen dicht, gaan slapen in de hoop nooit meer wakker te worden. Herken je dit? Geen uitweg meer zien is vreselijk. Daarin ben je niet de enige. Anderen zijn er bovenop gekomen. Zij zochten hulp. Ook jij kunt hulp zoeken. Door hulp te accepteren, zorg je goed voor jezelf. Je kunt problemen op een rijtje zetten en samen mogelijke oplossingen bedenken. Dus blijf niet rondlopen met dit akelige gevoel. Je hoeft het niet alleen te doen. Onze hulplijn is altijd open. Bel 0800-0113 of chat met ons.

Geen uitweg meer zien

Geen uitweg meer zien. Een depressie, pestgedrag een psychische of lichamelijke aandoening. Allemaal redenen om niet meer te weten hoe nu verder. Je kunt je zo akelig voelen dat je zelfs aan zelfmoord denkt. Door over jouw gedachten te praten, kun je je al iets beter voelen. Praten lucht op en helpt je je gedachten te ordenen. Dus neem iemand in vertrouwen en zoek professionele hulp. Dat is geen teken van zwakte, maar van kracht. Erkennen dat je het niet alleen kunt, is vaak het begin van de oplossing. Anderen die jou voorgegaan zijn, kunnen dit beamen.

Ik zie geen uitweg meer

Heb je dit gevoel al vaker gehad, zorg dan voor een veiligheidsplan. Dit plan heeft als doel om veilig te blijven voor als je in een crisissituatie terechtkomt. Dit geheugensteuntje dat je altijd bij je draagt om te voorkomen dat je jezelf of anderen in gevaar brengt bevat naast tips om je veilig te houden de contactpersonen die je kunt inlichten in een noodsituatie. In de Backup app kun je digitaal je plan invullen. Alleen of met iemand die je vertrouwt. Vul direct het plan in om je eigen veiligheid te garanderen. Je kunt het plan downloaden en printen of naar iemand anders sturen.

Als je geen uitweg meer ziet

Ben je wanhopig en weet je niet meer hoe je verder moet? Of wil je niet meer verder? Praat er dan over met iemand die je vertrouwt en zoek professionele hulp. Als je dit moeilijk vindt, dan kun je anoniem contact opnemen met 113. De hulplijn is 24/7 open. Bel naar 113 of gratis naar 0800-0113 of chat met ons. Daarnaast kun je ook kortdurende online therapie of online coaching volgen in je eigen vertrouwde omgeving. De therapie is telefonisch, via e-mail of via de chat. Aan jou de keuze.