Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Oorsuizen oorzaak

Je zoekt op "oorsuizen oorzaak". Oorsuizen kan verschillende oorzaken hebben. En in verschillende gradaties voorkomen. Soms is het te handelen, maar soms is het bijna ondragelijk. Oorsuizen ongeacht de oorzaak, kan zo erg en constant aanwezig zijn dat je er wanhopig van kunt worden. 

Is het oorsuizen bij jou zo erg dat je wel eens aan zelfdoding denkt? Houd die gedachten niet voor je, maar deel het met iemand die je vertrouwt. Zoek hulp. Praten over zelfmoord kan helpen.

Als je liever niet met je huisarts of een bekende praat, bel 0800-0113 of chat dan met iemand van onze hulplijn. Dat kan gratis en 24/7.

Oorsuizen oorzaak

Veel mensen hebben last van oorsuizen. Jij zoekt op "oorsuizen oorzaak". Oorzaak kan zijn dat je teveel bent blootgesteld aan (te hard) geluid. Maar ook andere zaken kunnen leiden tot oorsuizen. Oorzaak is bijvoorbeeld ook een afwijking aan het gehoororgaan, de hersenen of het kaakgewricht. Ook stress kan leiden tot oorsuizen. Verder kan oorsuizen veroorzaakt worden door bijwerkingen van medicijnen of als bijverschijnsel van andere ziektes. Erfelijkheid kan ook een rol spelen.

Ga in ieder geval een keer naar je huisarts om deze problemen te bespreken. Als de oorzaak achterhaald kan worden, kan er misschien ook iets aan gedaan worden.

Tinnitus oorzaak

Tinnitus is een ander woord voor oorsuizen. De oorzaken van tinnitus zijn dus hetzelfde als voor oorsuizen. Tinnitus komt van het Latijnse 'tinnire' dat rinkelen betekent. Maar tinnitus kan ook ervaren worden als suizen, piepen of fluiten in het oor. 

Piep in oor oorzaak

Nog een andere manier om oorsuizen of tinnitus te omschrijven is 'piep in oor'. Er zijn veel mensen die wel eens een piep horen in hun oor. Meestal gaat deze piep weer weg. Maar een piep in het oor kan ook langdurig aan blijven houden. Soms is de piep in oor zelfs blijvend. De oorzaak van piep in oor kan, net als bij oorsuizen en tinnitus, verschillend van aard zijn. Teveel herrie door een concertbezoek, spanning en stress of iets lichamelijks. Ook een prop in het oor kan de oorzaak zijn van de piep in oor.

Als tinnitus, piep in oor, oorsuizen (oorzaak niet belangrijk) bij jou leidt tot wanhoop en gedachten aan zelfdoding, blijf hier dan niet mee rondlopen. Praten kan helpen; het geeft wat ruimte. Praat met iemand die je vertrouwt. De huisarts kan met je meedenken wat geschikte hulp zou kunnen zijn.

Wil je (anoniem) met iemand praten over je gedachten aan de dood? Bel of chat met de hulplijn. Het telefoonnummer is 113 of 0800-0113 (gratis). De hulplijn is 24/7 geopend.