Denk je aan zelfdoding?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Paracetamol overdosis

Als je veel pijnstillers gebruikt, kun je een paracetamol overdosis krijgen. Er zijn ook mensen die bewust een paracetamol overdosis nemen om een einde te maken aan hun leven. Maar zelfmoord plegen met paracetamol lukt meestal niet. Loop jij rond met gedachten aan zelfdoding? Praten lucht vaak op. Bespreek je suïcidegedachten met iemand die je vertrouwt. Je kunt ook terecht bij je huisarts en de betrokken hulpverleners van 113. Je bereikt ons 24/7 via telefoonnummer 0800-0113 en via onze chat. Gratis, anoniem en zonder wachtlijsten.

Zelfmoord met paracetamols

Wereldwijd sterven jaarlijks 800.000 mensen door zelfdoding. Een groot deel van hen is man en tussen de 40 en 70 jaar. Er zijn veel mensen die proberen zelfmoord te plegen met een paracetamol overdosis. Deze pijnstiller is immers goedkoop en eenvoudig te kopen zonder recept van een arts. Paracetamol is meestal alleen dodelijk bij extreem hoge doseringen. Vaak raak je al buiten bewustzijn voordat je voldoende in kunt nemen om eraan te overlijden.

Bewust een paracetamol overdosis nemen

Iedere dag komen er mensen op de spoedeisende hulp vanwege een paracetamol overdosis. Soms hebben zij per ongeluk een overdosis paracetamol genomen, soms expres. Het lukt mensen meestal niet om een dodelijke dosis paracetamol te nemen. Maar je kunt wel al snel leverschade krijgen. Vermoed je dat jij een paracetamol overdosis hebt genomen? Bel dan je huisarts of de huisartsenpost. Als je op de spoedeisende hulp bent geweest na een poging tot zelfmoord met paracetamols, dan kun je tips vinden op de website van SEH Zorg.

Zelfmoord plegen met paracetamol

Zie jij het leven niet meer zitten en zie je geen uitweg meer? Blijf daar niet alleen mee rondlopen. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Weet je niemand in je omgeving met wie je over dit lastige onderwerp kunt praten? Bel dan 0800-0113 of chat met ons. Behalve informatie en een luisterend oor biedt 113 ook online therapie, online coaching en een online zelfhulpcursus om beter om te leren gaan met je suïcidegedachten. Want je staat er niet alleen voor.