Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Seksverslaving

Een seksverslaving kan leiden tot gevoelens van schaamte, eenzaamheid, leegte en depressie. Sommige mensen gaan over tot zelfverwonding. Een seksverslaving kan grote gevolgen hebben voor je leven en je contact met anderen. Ook suïcidaliteit kan een gevolg zijn van een seksverslaving. Je ziet geen uitweg meer en denkt dat de dood de enige oplossing nog is.

Is dat bij jou het geval? Voel je je door een seksverslaving zo wanhopig dat je gedachten aan zelfdoding hebt? Zoek dan hulp, praat erover. Wil je niet naar je huisarts, familie of vrienden? Bel 0800-0113 of chat met onze hulplijn. Deze is 24/7 open. Je kunt anoniem je verhaal doen. 

Seksverslaving

Als je sexverslaafd bent, ben je de hele dag bezig met seksualiteit. Je kunt er niet mee stoppen en het beheerst je leven. Sexverslaafd zijn heeft daarom grote gevolgen voor je normale dagelijkse leven. Het maakt het moeilijk om normaal te kunnen functioneren. Bij een seksverslaving is seks in feite een overlevingsmiddel, een soort drug. Vaak neemt iemand die sexverslaafd is steeds grotere risico's en wordt het gedrag steeds extremer. Meer informatie lees je op de website van Mind Korrelatie.

Wil je weten of jij een sexverslaafd bent? Doe de gratis test op de website van sekned.nl. Je vindt op deze website ook meer achtergrondinformatie als je sexverslaafd bent en wat de mogelijkheden voor behandeling zijn.

Partner van seksverslaafde

Doordat een seksverslaafde persoon zich vaak schaamt en schuldig voelt, kan hij of zij zich steeds meer gaan isoleren en het contact met jou als partner verliezen. Als partner van een seksverslaafde kan je het er behoorlijk zwaar mee hebben. Schaamte, onbegrip en gevoelens van bedrog kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om een seksverslaafde partner te ondersteunen en om hulp te durven zoeken. Tevens is het zaak dat je als partner van een seksverslaafde ook goed voor jezelf zorgt en hulp krijgt. Soms kom je er pas na lange tijd achter dat je partner seksverslaafd is en eigenlijk een dubbelleven leidt. Op de website van helpmijndierbareisverslaafd.nl kan je meer informatie vinden of wat je kunt doen en waar je hulp kunt zoeken.

 

Praten over zelfmoordgedachten kan helpen de druk even van de ketel te halen. Geef jezelf die tijd en ruimte. Praat met je huisarts, een vriend(in), iemand uit je familie, een collega, vertrouwenspersoon, klasgenoot, decaan. Praat met iemand die je vertrouwt. Praat je liever anoniem met iemand? Bel 0800-0113 of chat met onze hulplijn.

Als je je als partner van iemand met een seksverslaving zorgen maakt dat deze verslaving leidt tot zelfmoordgedachten, neem dan contact op met ons via de hulplijn, of kijk op deze pagina's wat je kunt doen.