Steun ons

Met de subsidie van het Ministerie van VWS kunnen wij onze basisdienstverlening realiseren. Maar er zijn veel andere activiteiten die wij uit willen voeren en die onze missie en visie ondersteunen. Zo doen wij bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek om de dienstverlening te optimaliseren. Steun ons met jouw bijdrage om de uitvoering van andere activiteiten op het gebied van suïcidepreventie mogelijk maken.

Gift overmaken aan Fonds Suïcidepreventie

Wil je een financiële bijdrage leveren aan suïcidepreventie in Nederland? Dat kan. Bijvoorbeeld via onze pagina op Pifworld. Je kunt ook een (eventueel anonieme) gift overmaken aan Stichting Fonds Suïcidepreventie. Zo kunnen wij ons werk verder uitbreiden.

Stichting Fonds Suicidepreventie
Omschrijving: "gift 113"
IBAN-nummer: NL 54 RABO 0160 6244 87

Organiseren van een actie

Wil je een actie organiseren en daarmee geld ophalen voor 113? Kijk dan op onze pagina op Pifworld. Je kunt hier zelf op eenvoudige wijze een actie starten. We vinden het altijd fijn als je ons op de hoogte stelt zodat we met je mee kunnen denken in promotiemateriaal. Mail ons via dit formulier.

Voorbeelden van acties

Wil je geld ophalen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Deze helden zijn een goed voorbeeld van hoe je een actie kunt starten.

dam tot dam

113 doet mee aan de Dam tot Damloop

113 doet dit jaar mee aan de Dam tot Damloop. Samen met een heleboel vrijwilligers, medewerkers en andere betrokkenen rennen we meer dan 16 kilometer om 113 onder de aandacht te krijgen en geld in te zamelen. We kunnen nog een hoop steun gebruiken in de vorm van donaties. Via deze website kun je geld doneren.

pitfest

Pitfest voor 113

Het festival Pitfest zette zich vorig jaar in om 113 te steunen. Het festival richt zich voornamelijk op metal en punk muziek. “We love people. We love life. We love our visitors.  An we care!”, Aldus de organisatie van het festival. Een hele mooie reden om 113 te steunen.

Tijdens het festival in 2018 kon je doneren doormiddel van donatieboxen bij de kassa. Ook kon je via de ticketshop doneren door een speciale ticket te kopen en opende het festival een online donatiepagina voor 113. Een mooie inspiratiebron als het gaat om originele maar toch makkelijke manieren om geld op te halen voor 113.

brandweer

Brandweerman Tim rende een marathon

Tim Brinkman is werkzaam bij het hoogtereddingsteam van de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam Europoort. In 2018 overleed zijn zus door zelfmoord en dat maakte een diepe indruk op hem.  Hierop besloot Tim een team op te richten en mee te doen aan de Rotterdamse Marathon met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor 113 Zelfmoordpreventie.

Het marathonteam bestond voor Tim uit een bekende groep mensen, namelijk zijn collega’s van de brandweer. De 5 helden haalden met 42 kilometer in de benen in totaal een enorm bedrag van 13035 euro op.

Camiel

Camiel roeide 113 kilometer voor 113

Camiel voelde zich na de zelfmoord van zijn broertje in 2017 enorm machteloos. Daarop besloot hij aandacht te vragen voor meer openheid over psychische gezondheid en zette hij zijn grootste talent in om dit te kunnen realiseren: roeien.

Camiel deed mee aan een roeiwedstrijd van 100 kilometer, maar hij mocht er 113 kilometer van maken als verwijzing naar 113. In totaal haalde hij het indrukwekkende bedrag 14.260 euro op. Met dat geld kunnen we lespakketten maken voor basis- en middelbaar onderwijs. Hierdoor leren kinderen en jongeren al vroeg praten over geestelijke gezondheid en depressiviteit.

remko

Remko fietste 1200 km voor 113

Nadat Remko een zelfmoordpoging deed, besloot hij het roer helemaal om te gooien en er een succesverhaal van te maken. Hij fietste, om 113 onder de aandacht te brengen, 1200 kilometer door Italië.

Een pittige tocht, maar motivatie had Remko zeer zeker. “Zelfmoord en zelfmoordgedachten zijn nog altijd een taboe. Ik wil dat zelfmoord meer bespreekbaar wordt gemaakt, want alleen dan iemand gehoord worden.”  Met de actie haalde Remko in totaal 790 euro op voor 113.

Prodigy

Herdenkingsrave voor Keith Flint van The Prodigy

De Melkweg in Amsterdam organiseerde een herdenkingsrave voor fans van The Prodigy. De frontman van de groep, Keith Flint overleed op 4 maart 2019 door zelfmoord.

Het poppodium had een speciale band met Keith, het was de eerste plek waar de groep optrad in Nederland. Ook stond de groep precies tien jaar voor de dood van Keith in de Melkweg. Tijdens de rave werden livebeelden getoond en muziek van The Prodigy gedraaid. Alle opbrengsten van de avond gingen naar 113. In totaal werd er 2521 euro opgehaald.

Geld ophalen voor 113 via testament of tijdens begrafenis

Steeds vaker krijgen we de vraag of het mogelijk is om 113 op te nemen in een testament of geld op te halen tijdens een begrafenis om iets te betekenen voor zelfmoordpreventie. Het is mogelijk om geld of goederen (eventueel anoniem) na te laten aan 113. Hiermee steun je ons, terwijl je, als je de fiscale regels op dit gebied goed toepast, ook belasting bespaart. Als je zelf wilt bepalen hoe je nalatenschap wordt verdeeld, is het belangrijk om een testament te maken. Een notaris kan je hierbij helpen. Voor meer informatie zie de website van Nalaten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over suïcidepreventie?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vragen of suggesties

Heb je vragen of suggesties met betrekking tot het steunen van 113? Neem dan contact met ons op.