Denk je aan zelfmoord?

We zijn er voor je.

Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Ik wil niet meer leven

Ben je op dit moment in levensgevaar? Bel dan nu 112.

Denk je weleens "Ik wil niet meer leven" of "Ik wil niet meer verder leven"? Praat erover en zoek hulp. Je bent namelijk niet de enige die het leven soms niet meer ziet zitten. En hulp helpt.

Praten over zelfmoord is niet makkelijk. Maar wel heel belangrijk. Voor veel mensen die suïcidale gedachten hebben gehad, was praten vaak een belangrijke eerste stap. Voor jou misschien ook. Praat met de huisarts, met iemand die je vertrouwt of met ons. Bij ons kun je anoniem terecht, dag en nacht. Bel 0800-0113 of chat met onze hulplijn.

De BackUp app kan je gebruiken als hulpmiddel om een crisis te voorkomen of te overbruggen.

Ik wil graag dood

Zeg je weleens tegen jezelf "Ik wil graag dood?" Of denk je regelmatig "Ik hoop dat ik morgen niet meer wakker word?". Weet dat veel mensen deze gedachten hebben gehad. Zij hebben een uitweg gevonden. Onder andere door erover te praten, want praten lucht op. De oorzaak van hun gedachte was misschien niet hetzelfde: het verliezen van een baan, een echtscheiding, een depressie of pesten. Maar door hun gedachten met iemand te delen, kwamen ze uit hun dal. Jij kunt dat ook. Dus neem iemand in vertrouwen én zoek professionele hulp. Dit begint simpelweg met een gesprek met je huisarts.

Niet dood willen maar ook niet meer (zo) willen leven

Dat kan je doen besluiten om contact op te nemen met ons. Misschien voel je je wanhopig. Of heb je het gevoel dat je andere mensen tot last bent. Onze vrijwilligers van de hulplijn kunnen je een luisterend oor bieden. Problemen worden niet direct opgelost, maar door erover te praten, lukt het misschien weer om adem te halen en te relativeren. 

Ik wil niet meer leven

Ik wil niet meer leven, wat nu? Als je denkt aan zelfdoding, kun je je angstig voelen, verward of wanhopig. Je krijgt de gedachte 'Ik wil echt niet meer leven' niet uit je hoofd. Er is sprake van een echte crisis. In een crisissituatie is het belangrijk dat je veilig bent, dus bereid je hierop voor. Zorg ervoor dat je iemand hebt op wie je in zo'n situatie terug kunt vallen als je geen grip krijgt op jouw suïcidale gedachten. Maak in een betere periode een veiligheidsplan. In je eentje of samen met jouw BackUp

113 biedt ook kortdurende online therapie en online coaching. Tijdens online therapie kijk je met een vaste behandelaar hoe je beter met je gedachten aan zelfdoding om kunt gaan. En waar je gedachten vandaan komen. Online coaching is meer gericht op het leren bespreekbaar maken van je gedachten aan zelfmoord als je al in behandeling bent.

Krijg je geen vat op je zelfmoordgedachten? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat  of bel 113 of 0800-0113 (gratis). Je hoeft dit niet alleen te dragen.