Overdosis pillen

Angst, paniek, eenzaamheid, het totaal niet meer zien zitten, ken je dat gevoel? Grijpen naar een overdosis pillen lijkt dan verleidelijk. Maar geef jezelf een kans. Praat over je gevoelens en (suïcidale) gedachten. Dit lucht op en helpt je om alles in perspectief te plaatsen. Deel je gevoel met iemand die je vertrouwt, maar zoek in ieder geval professionele hulp. Samen kom je er wel uit.

Vind je het moeilijk om iemand in vertrouwen te nemen? Neem dan contact op met 113. Bij ons kun je anoniem terecht, dag en nacht.

Liever zelf aan de slag? Onze zelfhulpcursus Leven onder controle helpt je beter om te gaan met je gedachten aan zelfdoding of je gepieker.

Ben je op dit moment in levensgevaar? Bel dan nu 112.

Overdosis pillen

Soms lijkt het nemen van een overdosis pillen de oplossing voor je problemen. Maar zo’n ‘oplossing’ is definitief en niet terug te draaien. Ook kan zo’n poging mislukken. En dan ben je nog verder van huis. Kijk daarom naar andere mogelijkheden. Jouw gevoelens en gedachten komen ergens vandaan. Door met de oorzaak aan de slag te gaan, werk je aan een oplossing. Waarschijnlijk lukt je dit niet zonder professionele hulp en een goed sociaal vangnet om je heen. Neem iemand in vertrouwen en ga samen op zoek naar de hulp die bij jou past. Maak een afspraak bij de huisarts of neem contact op met 113 als je dit nog  moeilijk vindt. Dit kan anoniem.

Overdosis slaappillen, gevolgen

Je ziet het niet meer zitten en denkt aan een overdosis slaappillen. Gevolgen hiervan zijn niet te overzien. Je poging kan mislukken en dan zit je nog met de problemen waarvoor je een uitweg zocht. Daarom is het beter om hulp te zoeken. De symptomen van een overdosis die niet dodelijk is, zijn:

  • Ernstige slaperigheid
  • Misselijkheid en, in sommige gevallen, braken
  • Constipatie
  • Delirium, geheugenverlies, hallucinaties
  • Tremoren, convulsies, en epileptische aanvallen

Bij een overdosis die tijdig wordt ontdekt, kom je in de medische molen terecht. Je maag wordt leeggepompt in het ziekenhuis en je komt in een medisch traject terecht waarin je zowel fysiek als psychisch wordt onderzocht. De gevolgen werken nog lang door. Vraag je je af of je bij 113 informatie over “Welke pillen zijn dodelijk bij overdosis?” Of “Dodelijke pillen. Combinaties om een poging niet te overleven.” kunt vinden? Dit is niet het geval. We doen aan zelfmoordpreventie en niet aan hulp bij zelfdoding. We staan aan de kant van hoop en het leven en willen je graag helpen. Dus neem contact op via 113 of gratis via 0800-0113 of via de chat of volg online therapie, anoniem in je eigen omgeving.