Burnout

Heb je geen energie en voel je je opgebrand? Dan heb je waarschijnlijk een burnout. Depressie en burnout gaan soms samen op. Doe onze zelftest als je wilt weten of dit bij jou het geval is.

Overvalt je daarnaast ook wel eens het gevoel dat het allemaal niet meer hoeft van jou? Speel je met gedachten aan de dood? Neem dan nu contact op met ons en praat erover.

Klachten bij burnout

Een burnout is het gevolg van langdurige stressklachten. Als je een burnout hebt, heb je jouw fysieke en en mentale klachten waarschijnlijk maanden genegeerd. Daardoor raak je lichamelijk en geestelijk uitgeput en functioneer je uiteindelijk niet meer. Klachten die jouw functioneren in de weg staan, kunnen zijn:

  • Extreem gevoel van uitputting
  • Angst- en paniekgevoelens
  • Extreem gevoelig voor prikkels
  • Depressie

Wacht niet met stappen ondernemen in de hoop dat je je beter gaat voelen, maar zorg goed voor jezelf door professionele hulp in te schakelen. Maak een afspraak met de huisarts en laat je zo nodig doorverwijzen.

Depressie

Burnout én het gevoel dat je in een depressie raakt? Laat dan beoordelen of je depressief bent. Je kunt een zelftest doen als je het niet zeker weet. Maar je kunt je gevoel ook direct met de huisarts bespreken. Een van de kenmerken van depressiviteit is dat je zelfmoordgedachten kunt krijgen. Praat erover met iemand die je vertrouwt en zoek professionele hulp.

Hulp bij burnout

Je kunt met burnoutklachten bij de huisarts terecht. Die zal je doorverwijzen als het nodig is. Denk je aan zelfmoord? Kaart dat direct aan bij jouw hulpverlener. Als je dit lastig vindt, kun je anoniem contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie. We zijn 24/7 geopend. Bel ons op 113 of gratis op 0800-0113 of ga naar de chat (rechts bovenaan op de website). Je kunt je ook aanmelden voor kortdurende online therapie of voor online coaching. Hulp helpt.