Denk je aan Zelfmoord?

We zijn er voor je. 
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. 

 

 

Bel gratis 0800-0113 Chat met ons
Bel of chat met ons
Zoeken

Zelfmoord door pesten

Pesten op de werkvloer, pesten in het onderwijs. Het gebeurt helaas overal. Pesten maakt onzeker. Het kan er voor zorgen dat je denkt dat je het niet waard bent om te leven. Het kan zelfs leiden tot gedachten aan zelfmoord. 

Is dat bij jou het geval? Probeer hier dan over te praten. Zoek hulp. Praat met iemand die je vertrouwt. Ga je liever in gesprek met iemand die jou niet kent? Bij ons kan je 24/7 terecht bij de hulplijn. Bel naar 113 of gratis naar 0800-0113. Of chat.

Zelfmoord door pesten

Zelfmoord door pesten. Het komt niet vaak voor, maar als het gebeurt is het verschrikkelijk. Pesten gebeurt helaas regelmatig. Niet alleen op school, maar ook op de werkvloer. En niet alleen door verbale of fysieke acties of gedragingen als negeren of kleineren, maar ook via de digitale kanalen. Een specifieke vorm van pesten is veelvuldig in het nieuws: cyberpesten.

Denk jij wel eens aan de dood omdat je zo gepest word dat je geen uitweg meer ziet? Naast onze hulplijn kan je bij 113 ook terecht voor kortdurende online behandeling. Je kunt met een vaste behandelaar telefonisch, via e-mail of chat in gesprek. Vanuit je vertrouwde omgeving. 113 biedt online therapie (16 jaar en ouder) en online coaching.

Misschien wil je liever zelf onderzoeken wat je kunt doen. Meld je dan aan voor onze gratis online zelfhulpcursus. Deze bestaat uit zes lessen met informatie en opdrachten. Deze kunnen je helpen om beter om te gaan met je gedachten aan zelfdoding. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan kan je altijd even een berichtje sturen naar een van onze hulpverleners.

Cyberpesten

Wie herinnert zich de krantenkoppen niet: ’15-jarige scholier pleegt zelfmoord na pesterijen’? Alle praatprogramma’s in Nederland hebben er aandacht aan besteed. In het digitale tijdperk waarin we leven is pesten nog gemakkelijker geworden. Je kunt het overal doen en de gepeste hoeft niet aanwezig te zijn. Die afstand maakt pesten nog makkelijker, maar het kan dus leiden tot zelfmoord! Pesten is geen geaccepteerd gedrag in de maatschappij. En dat iemand een einde aan zijn even maakt na cyberpesten is verschrikkelijk. Bij zelfmoord zijn er alleen verliezers.

Denk je aan zelfmoord?

Word je zó gepest dat je denkt aan zelfmoord? Zoek dan professionele hulp als je die nog niet hebt. Durf je dit niet, neem dan contact op met ons. We zijn 24/7 bereikbaar via 113 of gratis via 0800-0113 of via de chat. Anoniem en vertrouwelijk.